divendres, 30 de maig del 2008

Aiguaaaaaaaaa!!!!!

Com molt acertadament diu lo refrany, les bromes porten aigua. I així ha sigut. Hem tingut que esperar molt de temps per veure la majoria d’ embassaments de Catalunya en un bon nivell d’aigua, suficient per a que en un principi los caps pensants de Barcelona puguin anunciar que ja no ens trobem en estat d’emergència. Sembla ser que la idea no els hi fa gaire gracia, ja que en un principi el fet de decretar que ja no estem en situació d’emergència hauria de comportar el no progrés del projecte de salvació de Catalunya (transvasament Tarragona - Barcelona), però com ja es ve repetint últimament, ha tingut que sortir a manifestar-se pels carrers, la plataforma en defensa de l'Ebre encapçalat pel senyor Manolo Tomàs, per a fer entendre que al darrera d’aquest projecte de transvasament, hi ha altres interessos que tots podem imaginar. A Barcelona fa falta aigua??? Pues que es donin pressa en acabar de construir la desalinitzadora, perquè en projectar i en construir un sistema de transport d’aigua de Tarragona a Barcelona no els hi ha fet falta gaire temps(serà que ja el tenien preparat?), però per a construir una planta desalinitzadora, fan falta 5 anys??? El problema de falta d’aigua no es d’ara, ve de temps, i es una situació que s’hagués pogut preveure perquè el creixement tant urbanístic com empresarial a Barcelona es considerable. Tot plegat em fa pensar que el fet de no haver tingut tota la infraestructura enllestida de la desalinitzadora i haver tingut que decretar l’estat d’emergència, situació també previsible veient el nivell dels embassaments en aquestes mateixes dates en anys anteriors, ha estat una estratègia del govern per a que l’opinió publica i la moralitat de la gent tingui més pes que un col·lectiu que fins ara han estat invencibles en el moment en que s’ha intentat agafar aigua de l'Ebre.

Sestà demostrant que per part del govern hi ha un egoisme molt gran. Les terres de l’ebre som les comarques oblidades, i per a l’únic que acudeixen a nosaltres es per a intentar agafar aigua de l’ebre, i es l’únic que tenim, i del que en depèn molta gent.

Fa falta recapacitar, i buscar solucions que agradin i beneficiïn a tots, que per això esteu on esteu.

Ara fent referència a la Ribera d’ebre, mes concretament al poble de Miravet. Resulta que surt un senyor per la televisió dient que s’està soltant un cabal de 1800 metres cúbics, l’alcalde de Miravet, diu que si realment fossin 1800 els metres cúbics el cabal real, no tindrien el poble i les collites inundades. El mesurador de cabal d’una fàbrica de la zona marcava un cabal de 2200 metres cúbics constantment, que curiosament es el cabal màxim que pot mesurar, es a dir, que es molt possible que baixi mes volum del que marca el mesurador de cabal. En resum, aquí hi ha algú que enganya. Serà lo senyor important de la televisió?? Si es ell, hi torna a haver una falta de previsió per no haver soltat aigua mes pronte veient la quantitat de pluges acumulades, comportant això una gran pèrdua econòmica en fruita, que es la major font d’ingressos d’aquest petit poble, sense tenir en compte los “Bomboncitos de Miravet”. Serà l’alcalde de Miravet que es un mentider compulsiu?? Descartem aquesta possibilitat. Serà lo mesurador de cabal que no funciona bé??? Farem un ST (Sol·licitud de treball) per a que el revisin.

Seguirem pendents de com finalitza la novel·la.

Per acabar, us deixo unes fotos i uns vídeos de l’embassament de Flix i l’estat del riu.

1 comentari:

Anònim ha dit...

sol faltave que surtís lo monstre del riu ebre mentre grabaves...x cert!
m'has d'explicar com fas estos video!!

*aBi*